Vāc parakstus transportlīdzekļa numuru atjaunošanai (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas. Ilustratīvs attēls.
Automašīnas. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par iespēju atjaunot transportlīdzeklim to pašu reģistrācijas numuru.

Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Vairis Doktenieks, kurš vēlas panākt izmaiņas likumdošanā, lai turpmāk transportlīdzekļiem piešķirtā vispārējās lietošanas, speciālās nozīmes, kā arī individuālās valsts reģistrācijas numura zīmes, transportlīdzekļa vai tā numura zīmes nozagšanas vai nozaudēšanas gadījumā var atjaunot ar tādu pašu burtu un ciparu kombināciju.

Tiek aicināts veikt attiecīgas izmaiņas vai papildināt Ministru kabineta noteikumus "Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi", nosakot, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) reģistrācijai pieejamo numuru kopumā obligāti, bez izņēmumiem jāiekļauj visas iepriekš izsniegtās un no iepriekšējām sērijām neizsniegtās, kā arī norakstītu transportlīdzekļu numuru sērijas, kuras CSDD ir tiesības izmantot cita transportlīdzekļa reģistrācijai.

Tāpat tiek rosināts jebkuru iepriekš izsniegto un aktuālo sēriju ļaut izmantot gan kā vispārējo, gan kā speciālās nozīmes numuru izsniegšanai. Numura zīmes (zīmju) zudības gadījumā transportlīdzeklim būtu jāatjauno esošais numurs, izgatavojot tādas pašas burtu un ciparu kombinācijas numura zīmi (zīmes). Iepriekš minētais attiecināms uz visiem numura zīmes zudības gadījumiem, sākot no 1992 gada.

Iniciatīvas pieteicējs norāda, ka vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir atļauts atjaunot numura zīmi (zīmes) tās zudības gadījumā. Ieviešot šādu iespēju Latvijā, iedzīvotāji būtu ieguvēji, jo, valsts reģistrācijas numuru izvēloties no CSDD izsniedzamo numuru kopuma, ir jāveic papildu maksa 150 eiro vai 300 eiro, bet "individuālās" numura zīmes maksa ir 3647,59 eiro. Transportlīdzekļa numura zīmes zudības gadījumā iepriekš minētās summas tiek zaudētas.

CSDD pieejamo numuru kopumā iekļaujot visas bez izņēmuma numura zīmes, tiktu veicināta CSDD caurspīdīguma politika, kā arī tiktu izslēgts iekšējas korupcijas risks, un klientiem būtu lielākas iespējas izvēlēties sev vēlamo numura zīmi, iniciatīvu pamato Doktenieks.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu