ES vienojas par cenu griestiem Krievijas naftai (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Angus Mordant

Eiropas Savienība (ES) pievienosies G7 valstīm, nosakot cenu griestus Krievijas naftai 60 ASV dolāru apmērā par barelu, piektdien paziņojis Polijas vēstnieks ES.

Polija, kas vēlējās vēl zemāku likmi, atsaukusi savus iebildumus, beidzot atbalstot ES ierosinājumu. Lēmums oficiāli tiks izziņots nākamnedēļ, atklāja Polijas vēstnieks ES Andžejs Sadoss.

"Mēs varam oficiāli piekrist šim lēmumam," paziņoja Sadoss, paskaidrojot, ka ES valstis vienojušās virzīties uz priekšu ar devīto sankciju kārtu pret Krieviju.

ES prezidējošā valsts Čehija un ES diplomāti no citām valstīm apliecināja, ka vienošanās ir apstiprināta, un sākta birokrātiskā procedūra tās ieviešanai.

ES no pirmdienas noteiks Krievijas jēlnaftas embargo, kas tagad tiek atbalstīts ar cenu griestiem, par kuriem politiskā līmenī ir panākta vienošanās ar Vašingtonu un G7.

Sadoss naftas embargo raksturoja kā vissvarīgākās sankcijas, kas līdz šim noteiktas Krievijai, reaģējot uz tās 24.februārī sākto atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

Viņš arī paziņoja, ka Polija tagad ir pārliecināta, ka Brisele ņems vērā Varšavas un Baltijas valstu ieteikumus par stingrākiem pasākumiem nākamajā sankciju kārtā.

"Mēs strādājam pie nākamās sankciju paketes, kas Krievijai būs sāpīga un dārga," sacīja Sadoss.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu