Video ⟩ Ārsti lūdz vecākus saslimušus bērnus uz skolu un dārziņu nelaist (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Silvia Bogdanski/PantherMedia / Silvia Bogdanski

Katru dienu vairākiem mazuļiem, kuru ģimenes vēršas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) uzņemšanas nodaļā, ar eksprestestu atklāj RSV jeb respiratori sincitiālo vīrusu. Katru nedēļu vismaz viens mazulis tādēļ nonāk reanimācijā, pieslēgts pie skābekļa aparāta, vēsta Panorāma.

Vīruss, kas pieaugušajiem un lielai daļai bērnu norit kā vienkāršas iesnas vai klepus, īpaši bīstams ir zīdainīšiem. Ārsti lūdz slimus bērnus uz skolu un dārziņu nelaist, tie var inficēt mazākos brāļus un māsas.

Katru nedēļu kāds bērns ar šo vīrusu nonāk intensīvās terapijas nodaļā.

"Intensīvās terapijas nodaļā katru nedēļu ir pa pacientam, kuram ir nepieciešama augstas plūsmas skābekļa padeve vai arī intubācija, jā. Šis vīruss ir elpceļu infekcija, kas izplatās gaisa pilienu veidā. Un raksturīgi tieši maziem bērniem, īpaši līdz gadam un diviem gadiem, bet vissmagākā norise tieši zīdaiņiem," skaidroja BKUS bērnu alergoloģe pneimonoloģe Elīna Aleksejeva.

Tā kā patlaban plosās arī citi elpceļu vīrusi, Bērnu slimnīcā plaušu nodaļa ir pārpildīta un mazie pacienti izvietoti vēl divās citās. Ārsti lūdz slimus bērnus uz skolu un dārziņu nelaist – ļaujot vīrusu mājās izslimot pašam un, galvenais, neaplipināt citus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu