Zviedrijā nogalināts čečenu aktīvists Abdurahmanovs, apgalvo "Telegram" kanāls

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pazīstamais Čečenijas varas kritiķis, blogeris Tumso Abdurahmanovs esot nogalināts Zviedrijā, ziņo čečenu opozīcijas “Telegram” kanāls “1ADAT”, atsaucoties uz avotiem Eiropā un Čečenijā.

“Tumso naktī nošāva personu grupa, bet šobrīd notiek slepkavības apstākļu noskaidrošana,” teikts “1ADAT” paziņojumā.

Sīkāku informāciju par notikušo “1ADAT” pagaidām nesniedz, vien piebilstot, ka Zviedrijas specdienesti esot noslēpuši Tumso Abdurahmanova brāli.

Tikmēr “Radio Brīvība”, atsaucoties uz Abdurahmanova līdzgaitniekiem, ziņo, ka viņš nogalināts naktī uz 2.decembri. Sīkāku informāciju medijs nesniedz.

Savukārt Zviedrijas varas iestādes šo lietu pagaidām vēl nav komentējušas.

Decembra sākumā Tumso Abdurahmanovs pārstāja atbildēt uz mēģinājumiem ar viņu sazināties. Viņa līdzgaitnieki ziņoja, ka Abdurahmanovs esot pazudis. Jau tad izskanēja informācija, ka viņš ticis nogalināts, tomēr šī informācija neapstiprinājās.

Tumso Abdurahmanovs ir pazīstams kā aktīvs Čečenijas varas un tās vadoņa Ramzana Kadirova kritiķis.

2015.gadā, pēc konflikta ar Kadirova radiniekiem, Abdurahmanovs aizbrauca no Čečenijas. Viņš Zviedrijā ieguva politisko patvērumu.

Slepkavības mēģinājumus Abdurahmanovs un viņa brālis piedzīvoja jau 2020. un 2021.gadā. 2021.gada decembrī Abdurahmanovs paziņoja, ka Čečenijā nolaupīti deviņi viņa radinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu