VIDEO ⟩ Raidījums skaidro, vai Ķekavas apvedceļa būvētāji nav aizmirsuši par gājējiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "4. studijas" sižeta

Pašlaik, izbraucot no Rīgas, notiek plaši A7 šosejas būvdarbi, kas gājējiem raisījuši jautājumu, vai par viņiem nav aizmirsts. To centās noskaidrot Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Saistībā ar Ķekavas apvedceļa izbūvi atklājies, ka gājēju pārejas šeit nav paredzētas.

"Tad, kad es pētu visus tos projektus un video, tad īsti nevaru saprast, kur ir palikusi gājēju pāreja, kas ir pretī "A7" veikalam, jo Krustkalnu iedzīvotājiem būtu jātiek pāri šosejai, lai varētu tikt līdz autobusam un aizbrauktu uz Rīgu; gan bērniem, gan pieaugušajiem," interesējas Krustkalnu iedzīvotāja Anna Grāvīte.

"Šobrīd visos video ir kaut kāds žogs pa vidu un nekādu gājēju pāreju es tur neredzu. Otra [lieta] – lai no "Elektriķiem" tiktu ārā (tie arī ir Krustkalni, vienkārši mēs to mazo gabaliņu mēs saucam par "Elektriķiem"), tur ir mazs aplītis uztaisīts, kam es vispār nesaprotu nozīmi, jo tie, kas brauc nost no šosejas, viņi uzreiz nobrauc vai nu uz veikalu, vai "Elektriķiem"; tie, kas brauc ārā, arī uzreiz uz Ķekavu griež, un tur kaut kāds mazs aplītis ir izveidots. Bet, piemēram, ja es braucu no Ķekavas puses, es fiziski nevaru iegriezt Krustkalnos. Par Neilandiem mēs jau esam pieraduši, tur ir barjeras, un es redzu, ka cilvēki kāpj tām pāri, lai tiktu uz pieturu, bet vismaz vienu pieturu vajadzētu atstāt, jo mums taču kaut kā ir jātiek uz Rīgu," neizpratni pauž Anna.

Bažas ir par to, ka tiek veikti vērienīgi darbi, bet tuvējo māju iedzīvotāji vienkārši tiks nobloķēti un kā kājāmgājējiem, tā automobiļu vadītājiem šīs satiksmes organizācijas izmaiņas nebūs ērtas.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu