Tallinā policija veikusi īpašu reidu. Masveidā pārbaudīti koplietošanas auto šoferi (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PPA

Pagājušās nedēļas nogalē Tallinā likumsargi veica īpašu reidu, īpašu uzmanību pievēršot koplietošanas automašīnu vadītāju pārbaudei, vēsta laikraksts "Postimees".

Reida mērķis bija vērst uzmanību pārkāpumiem, kas saistīti ar braukšanu alkohola reibumā vai bez autovadītāja apliecības. Tāpat policisti pārbaudīja šoferu lietotāju datus.

Kopumā nedēļas nogalē igauņu likumsargi pārbaudījuši 110 īrētu automašīnu vadītājus, sešiem no tiem nebija autovadītāja apliecības. Atklāta viena auto nomas pakalpojuma izmantošana citas personas vārdā.

Reida laikā reibums kopumā pārbaudīts 1316 vadītājiem, no kuriem 11 bija alkohola reibumā. Vairākās automašīnās atrastas narkotiskās vielas, kā arī konstatēti vairāki nelieli pārkāpumi.

Kā norādījis koplietošanas automašīnu uzņēmuma "Bolt Drive Eesti" izpilddirektors Henriko Aers, bezatbildīgiem braucējiem nav vietas "Bolt Drive" lietotāju vidū.

"Ceļu satiksmes drošības nolūkos pastāvīgi sadarbojamies ar policiju, un, ja vadītājs nebūs uzmanīgs ar "Bolt Drive" automašīnu, pārkāps ceļu satiksmes noteikumus, mēs varam viņu nekavējoties bloķēt savā platformā.

Transportlīdzekļi ir aprīkoti arī ar papildu aprīkojumu, kas palīdz uzraudzīt kustības ātrumu un neparastu braukšanas uzvedību,” stāstīja Aers.

Likumsargu reida mērķis bija atgādināt satiksmes dalībniekiem, ka, tāpat kā braucot ar personīgo automašīnu, arī pārvietojoties ar īrētu transportlīdzekli, ir jāievēro visi ceļu satiksmes noteikumi.

Nedēļas nogalē aizvadītā pārbaude liecināja, ka lielākā daļa nomas automašīnu lietotāju uz ceļiem uzvedas priekšzīmīgi.

Īdas-Harju policijas pārvaldes patruļdienesta priekšnieks Pirko Parila sacīja, ka diemžēl šie atsevišķie likumpārkāpēji vienmēr ir kā muša medus mucā - tie būtiski ietekmē mūsu ceļu satiksmes drošību.

"Par laimi, policijas sadarbība ar nomas kompānijām ir ļoti laba. Mēs visi vēlamies, lai pakalpojumu izmantotu tikai likumpaklausīgi cilvēki, un galvenokārt, lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību," sacīja Parila.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu