Bērnu slimnīca aicina aizliegt aromatizētās elektroniskās cigaretes

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Bērnu slimnīca aicina 14. Saeimas deputātus pieņemt grozījumus "Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā", kas ierobežos šo produktu pieejamību, lai pasargātu bērnus un jauniešus, kuri neapzināti pakļauj sevi nikotīna atkarības riskam, vēsta lsm.lv.

Bērnu slimnīcas virsārste, bērnu pneimonoloģe Renāte Snipe norādīja, ka bērni un jaunieši, kuri izmēģina tā saucamās elektroniskās cigaretes, tvaicējamās ierīces un citus tabakas aizstājējproduktus, jo īpaši dažādu zīmolu krāsainos un smaržīgos izstrādājumus, neapzināti pakļauj sevi nikotīna atkarības riskam.

Snipe pauda: "Nikotīns ir viena no spēcīgākajām atkarību izraisošajām vielām. Jo agrākā vecumā jaunietis vai pat bērns to izmēģina un sāk lietot, jo lielāks risks, ka attīstīsies atkarība. Nikotīna atkarība pazemina spēju koncentrēties, pazemina motivāciju, rada garastāvokļa svārstības, kā rezultātā cieš jau tā trauslā jauniešu mentālā veselība."

"Nozares lobijs ir būtiski veicinājis brīvu šo ierīču pieejamību, un diemžēl likumdošanas process nav ticis līdzi tabakas aizstājējproduktu variācijām un pozicionējumam tirgū."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu