Šogad deviņos mēnešos salmonella konstatēta 23 paraugos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šogad deviņos mēnešos salmonella konstatēta 23 paraugos, informē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

PVD informēja, ka šī gada deviņos mēnešos ikgadējās laboratoriskās kontroles programmas ietvaros uz salmonellām laboratoriski izmeklēti 229 dažādi gaļas paraugi, kas pārsvarā bija putnu gaļa.

Salmonellas konstatētas 23 izmeklētajos paraugos - trijos cūkgaļas paraugos, tostarp divos gadījumos gaļas izcelsme bija Lietuva, bet vienā Latvija, vienā Lietuvas izcelsmes liellopu maltās gaļas paraugā un 19 putnu gaļas paraugos, tostarp 16 gadījumos produkta izcelsmes valsts bija Polija, divos gadījumos Latvija, bet vienā gadījumā Lietuva.

Pagājušajā gadā kopumā uz salmonellām laboratoriski izmeklēti 214 gaļas un gaļas produktu paraugi, bet salmonellas konstatētas 29 izmeklētajos paraugos.

PVD atgādināja, ka, lai pasargātu sevi no salmonelozes un citām pārtikas izraisītām saslimšanām, dzīvnieku izcelsmes jēlprodukti pirms lietošanas uzturā vienmēr termiski jāapstrādā.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu