Klimata aktīvisti nobloķē Minhenes lidostas skrejceļu (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Klimata aktīvisti ceturtdien uz neilgu laiku nobloķēja vienu no diviem skrejceļiem Minhenes lidostā un mēģināja to pašu izdarīt Berlīnes Brandenburgas lidostā.

Minhenes lidostas preses pārstāvis pavēstīja, ka aktīvisti pielīmējās pie ziemeļu skrejceļa, bet federālā policija viņus ātri vien aizveda, un skrejceļš atkal tika atvērts lidmašīnām. Aktīvisti tika aizturēti.

Tā kā Minhenes lidostas dienvidu skrejceļš turpināja darboties, neviens avioreiss netika atcelts un bija novērojama pavisam neliela kavēšanās, pavēstīja lidostas preses pārstāvis.

Tikmēr Berlīnes Brandenburgas lidosta ziņo, ka "neatļautas piekļuves dēļ" veikta operācija drošības zonā, un lidojumi pašreiz nav traucēti.

Policija atklāja, ka vairāki cilvēki iekļuvuši drošības zonā, un operācija turpinās.

Vides aizstāvju organizācija "Pēdējā paaudze" paziņojusi, ka viņu aktīvistiem izdevies nokļūt uz skrejceļa.

Ziņu aģentūras DPA fotogrāfs vēsta, ka klimata aktīvisti izgriezuši caurumu žogā, bet viņus pamanījuši apsargi vai policisti.

Pēdējos mēnešos Vācijā un citur Eiropā pieaudzis vides aktīvistu rīkoto protestu skaits. Visaktīvākā ir kustība "Pēdējā paaudze".

Nesen "Pēdējā paaudze" aktīvisti uz apmēram divām stundām nobloķēja lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos Berlīnes Brandenburgas lidostā.

Aktīvisti arī uzbrukuši slaveniem mākslas darbiem Eiropas muzejos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu