Brauc uzmanīgi! Teju visā valstī apgrūtināti braukšanas apstākļi; stipri snigs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdienas vakarā nokrišņu dēļ Latvijā ir apgrūtināta braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem teju visā Latvijā, liecina informācija VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) mājaslapā.

Rēzeknes, Ludzas, Preiļu, Daugavpils, Krāslavas, Madonas, Balvu, Gulbenes, Alūksnes, Cēsu, Limbažu, Valmieras, Valkas, Jēkabpils, Aizkraukles, Ogres, Jelgavas, Dobeles, Kuldīgas, Saldus, Liepājas, Talsu un Ventspils apkārtnē apgrūtināta braukšana arī pa vietējas nozīmes ceļiem.

Sinoptiķi brīdina, ka naktī uz piektdienu vietām Latvijā gaidāma stipra snigšana, sniega segas biezums palielināsies par pieciem līdz deviņiem centimetriem.

Ceļi būs slideni, atsevišķos rajonos uz vadiem un koku zariem veidosies slapja sniega nogulums un redzamība snigšanas laikā būs apgrūtināta, brīdina sinoptiķi un glābšanas dienests.

Automašīnu vadītāji aicināti būt uzmanīgiem un izvēlēties apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Pirmdien plkst.12 dziļākais sniegs valsts novērojumu stacijās bija 40 centimetri Kuldīgā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kopš svētdienas pēcpusdienas sniega sega Kuldīgā kļuvusi par 29 centimetriem biezāka.

Tā kā sniega mērījumi ir automatizēti un notiek vienā punktā, vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā, kur vējš var būt aizpūtis sniegu vai izveidojis kupenu.

Otrā dziļākā sniega sega novērojumu stacijās ir 30 centimetri Madonā. Pārējās novērojumu stacijās sniega segas biezums galvenokārt ir starp 10 un 30 centimetriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu