No nākamās nedēļas Vidzemes slimnīcā noteikta karantīna

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sejas maska.
Sejas maska. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vidzemes slimnīcā no nākamās pirmdienas, sakarā ar izsludināto gripas epidēmijas sākumu un palielinoties Covid-19  saslimstības gadījumu skaitam,  tiks noteikta karantīna un ierobežota pacientu apmeklēšana palātās, norādījusi  slimnīcas pārstāve Benita Brila.

Pacientus drīkst apmeklēt tuvinieki tikai ar ārstējošā ārsta atļauju, ja pacienta veselības stāvoklis ir novērtējams kā ļoti smags.

Pacienta apmeklējums atļauts vienā reizē vienai personai, uzturoties pie pacienta ne ilgāk par 15 minūtēm, lietojot FFP2, FFP3 respiratoru vai ķirurģisko sejas masku.

Tuvinieki tiek aicināti ar pacientiem sazināties attālināti, izmantojot mobilos tālruņus. Pirmās nepieciešamības paciņas - brilles, personīgās higiēnas piederumi, ārsta izrakstīti medikamenti, mobilais tālrunis un lādētājs, ēdiens un dzēriens neatvērtos iepakojumos - nodošanai pacientam atstājami poliklīnikas reģistratūras garderobē, darba dienās plkst. 7.30 līdz 18, pārējā laikā - Neatliekamās medicīnas palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā, norādot pacienta vārdu un uzvārdu un nodaļu, kurā pacients ārstējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu