Video Policisti Alūksnē dodas reidos pa nelegālajām tualetēm (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Tualetes pods. Ilustratīvs foto
Tualetes pods. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Pašvaldības policistiem brīdinot par nepieciešamību reģistrēt tualetes, kas nav pieslēgtas pilsētas centralizētajai kanalizācijas sistēmai, Alūksnē mēneša laikā atsaukušies teju tikpat iedzīvotāju, cik iepriekš vairāk nekā trijos gados, vēsta lsm.lv.

Alūksnē varētu būt vismaz 500 īpašumu, kur notekūdeņi ietek nevis kopējā, centralizētajā pilsētas tīklā, bet paliek pašu īpašnieku ierīkotajās bedrēs vai tvertnēs. Vietējais ūdenssaismniecības uzņēmums cenšas panākt, lai īpašnieki šīs vietas reģistrē.

Aizvadītajā mēnesī tas beidzot izdevies. Tiesa, ne vairs pašu spēkiem, bet pateicoties policistiem, kas vairs nevis aicina reģistrēt, bet brīdina, ja pārkāpums netiks novērsts konkrētā termiņā, īpašnieks var tikt saukts pie administratīvās atbildības.

"Pēc pašvaldību aplēsēm, diezgan lielai daļai, to iedzīvotāju, kas izmanto decentralizētās sistēmas, sevišķi pilsētu un lielāko ciemu teritorijā, ir iespēja ierīkot pieslēgumu,” sacīja VARAM Ūdens resursu nodaļas vadītāja Iveta Teibe.

Iespēja ir, taču jāgaida garā rindā.

“Cik bijām interesējušies, tad [pieslēguma ierīkošana] varētu aizņemt gadu, divus," pastāstīja privātmājas ar sauso tualeti iemītnieks Ainārs. "Pat, ja intensīvi iet tajā virzienā, gads, divi aizies uz to pieslēgšanos. Un naudā, izmaksā tas arī nav lēts pasākums.”

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu