VIDEO ⟩ Autobusa šoferis Ropažos alkohola reibumā vadā pasažierus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkometrs.
Alkometrs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ropažu novada pašvaldības policisti pateicas kāda autobusa pasažieriem, kurš stājās pretī neadekvātam šoferim, aizrādot viņam, ka runāšana pa telefonu un transportlīdzekļa stūrēšana nav pieļaujama, vēsta raidījums "Degpunktā".

Starppilsētu autobusu vada agresīvs, iespējams, piedzēries šoferis. Šādu ziņu saņēma Ropažu novada pašvaldības policisti no sabiedriskā transporta pasažieriem un devās informāciju pārbaudīt. Apturot autobusu un pieejot pie durvīm atklājās, ka šofera sēdeklī neviens nesēž.

Saruna ar vīrieti, kurš sēž aiz šofera sēdvietas ievirzās labdabīgi, taču to, ka tieši viņš bijis pie stūres, uzrunātais kungs atzīt nevēlas. Tikmēr pasažieri jau bija paspējuši norādīt uz vaininieku.

Pļāpīgais vīrietis tomēr nervozē un par katru cenu cenšas pierunāt policistus atļaut viņam izkāpt no spēkrata salona.

Policijā saka – autobusa vadīšana dzērumā un nevēlēšanās sadarboties ar likumsargiem, šoferim beigsies ar stāšanos tiesas priekšā kriminālprocesa ietvaros.

Dzērājšoferis zaudēs visu kategoriju vadīšanas tiesības un maksās sodu par braukšanu reibumā. Tā kā policistu apturētais transportlīdzeklis pieder juridiskai personai un to konfiscēt nedrīkst, likumā ir paredzēta norma, ka pārkāpējam Valsts kasē būs jāieskaita tādu naudas summu, kas atbilst stūrētā spēkrata, šajā gadījumā autobusa, vērtībai.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu