VIDEO Dzērājšoferis nāvējoši notrieca mazu meiteni. Tēvs sašutis, ka Saharova ielā gājēju drošība nav uzlabota (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Rīdzinieks Uģis uz gājēju pārejas Rīgā, A. Saharova ielā, ik reizi atgriežas ar smagu sirdi. Tieši šeit pagājušā gada janvārī dzērājšofera izraisītā avārijā dzīvību zaudēja vīrieša meita un smagas traumas guva viņas vecmāmiņa un mamma, vēsta raidījums "Bez tabu".

Uģis, ik dienu vērojot gājēju un automašīnu plūsmu A. Saharova ielā, ir pārliecināts, ka drošība uz gājēju pārejas jāuzlabo, lai gājējiem šķērsot četru joslu ielu nebūtu bīstami.

"Šie ceļa posmi jātaisa drošāki. Cilvēki staigā naktīs vai arī vakaros, kad ir tumšs. Šeit nav pārredzams, nav normāli pārredzamas šīs te gājēju pārejas. Regulējama gājēju pāreja, protams, tas nav pietiekami, jo šoferis, viņš skatās, autovadītājs, viņam ir jāpārredz, viņam ir jābūt pārliecinātam par to, ko viņš redz priekšā," stāsta Uģis.

Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidro, ka primāri pašvaldība plāno ar luksoforiem aprīkot un pārbūvēt 15 neregulētas gājēju pārejas, kas ir visbīstamākās, un tad uzlabot drošību arī citviet.

Departamentā stāsta, ka nesen iegādāti speciāli gājēju pārejām paredzēti apgaismojumi redzamības uzlabošanai un tāds tuvākā gada laikā varētu tikt uzstādīts arī Uģa minētajā vietā A. Saharova ielā.

Tiekot gatavots saraksts ar vēl citām gājēju pārejām Rīgā, kur gaismekļus nepieciešams nomainīt uz jaunajiem LED apgaismojumiem, taču pārstāvis uzsver, ka ikvienai jaunuzbūvētai pārejai tādi jau tiek ierīkoti uzreiz. Jānis Vaivods atklāj, ka tik labi aprīkotas un drošas pārejas kā Bruņinieku ielā nākotnē varētu tikt izbūvētas arī citviet galvaspilsētā, taču pagaidām vēl tiekot testētas.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu