Nozaga četrus automašīnu spoguļus. Likumsargi aiztur rūdītu zagli

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas spogulis. Ilustratīvs attēls.
Automašīnas spogulis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Šī gada 4. decembrī Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa amatpersonas uzsāka kriminālprocesu par kopumā četru spoguļu zādzībām no divām automašīnām, kas bija novietotas Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā. Par notikušo transportlīdzekļu īpašnieki vērsās policijā ar iesniegumu.

Abi automašīnu īpašnieki policijai ziņoja, ka novembrī no viņu transportlīdzekļiem kāds nozadzis abus sānskata spoguļus. Vienā gadījumā zādzība notikusi naktī no automašīnas, kas bija novietota daudzdzīvokļu namu pagalmā, savukārt otra – pie tirdzniecības centra Ķengaragā gaišā dienas laikā.

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus, Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Siguldas iecirkņa noskaidroja un aizturēja iespējamo vainīgo personu – 1980. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka aizturētais vīrietis šāda veida zādzību bija izdarījis arī Siguldā. Tāpat pie viņa atrasts arī telefons, kuru vīrietis bija nozadzis no kādas personas Rīgā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas, proti, par zādzību. Par šādu noziegumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu