Lielā daļā valsts braukšanas apstākļi vēl arvien īpaši apgrūtināti. Talsu apkārtnē - kritiski slikti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Lielā daļā valsts teritorijas plkst.16 arvien braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti, bet Talsu apkārtnē saglabājas kritiski slikti braukšanas apstākļi, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Talsu apkārtnē, Ventspils šosejas (A10) posmā no Strazdes līdz Talsiem sniega un sniegputeņa dēļ ir kritiski slikti braukšanas apstākļi.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Tallinas šosejas (A1) posmā no Berģiem līdz Tūjas krustojumam, Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Siguldai, Valmieras šoseja (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Rīgas apvedceļa posmos Baltezers-Saulkalne (A4) un Salaspils-Babīte (A5). Tāpat īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Salaspilij, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Kaģiem, no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Blīdenes līdz Skrundai, un Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Strazdei un no Talsiem līdz Usmai.

Uz ceļiem strādā 101 ziemas tehnikas vienība, kas sniegotos ceļa posmu attīra no sniega un slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana visā Latvijā. Īpaši apgrūtināta braukšana pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Kurzemē ir Kuldīgas, Talsu, Tukuma un Saldus apkārtnē, Vidzemē - Valmieras, Cēsu, Madonas un Gulbenes apkārtnē, Latgalē - Daugavpils, Krāslavas, Preiļu, Ludzas un Rēzeknes apkārtnē.

LVC atgādina, ka snigšanas laikā sniega kārta un apledojums veidojas atkārtoti un aicinām plānot papildu laiku ceļā. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, sākumā strādājot uz galvenās, tad reģionālās un pēc tam uz vietējās nozīmes autoceļiem. Uzturēšanas darbu mērķis ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, taču ar tiem nevar novērst ziemu.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.

LVC atgādina, ka ceļi ar grants segumu ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu