Vilcienu nedzirdēja un neredzēja: kārtējā traģēdija mūzikas austiņu dēļ (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock, TVNET kolāža

Svētdien, 11. decembrī, uz dzelzceļa sliedēm Rīgā, Krustabaznīcas ielā, izdzisa jaunas sievietes dzīvība -  visticamāk, traģēdija notika tieši mūzikas austiņu dēļ, informē Valsts policijā (VP).

Jau ziņojām, ka svētdienas rītā uz vilciena sliedēm tika notriekta gados jauna sieviete, kura gāja bojā notikuma vietā.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka sieviete traģēdijas brīdī dzelzceļa sliedes šķērsoja ar mūzikas austiņām uz ausīm.

“Tāpēc, iespējams, nav nemaz nedz redzējusi, nedz dzirdējusi vilcienu tuvojamies,” pauž VP.

Savukārt AS “Pasažieru vilciens” pārstāve Sigita Zviedre norāda, ka sliedes tika šķērsotas pa gājēju ceļu brīdī, kad bija nolaistas dzelzceļa pārbrauktuves barjeras un darbojās sarkanās gaismas luksofors. Attiecīgi skanēja arī brīdinājuma signāls, uz kuru bojāgājusī nebija reaģējusi, visticamāk, tieši mūzikas austiņu dēļ.

Lai novērstu šādas traģēdijas, PV atgādina, ka šķērsot sliedes pa gājēju ceļu atļauts tikai tad, kad pārbrauktuve ir atvērta satiksmei. Dzelzceļa pārbrauktuves zonā gājējiem jāievēro aizlieguma zīmes un signāli, tāpat kā automašīnām.

Vilciens nav mašīna, kurai bremzēšanas ceļš ir īsāks, atgādina Valsts policijā.

Vidējais bremzēšanas ceļš dīzeļvilcienam ziemā ir par 1,5 reizēm garāks nekā vasarā, tāpēc svarīgi katram indivīdam pārliecināties, vai var šķērsot dzelzceļa sliedes konkrētajā brīdī.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess atbilstoši Krimināllikuma 13. nodaļai “Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību”.

Traģēdijas apstākļi vēl tiek skaidroti, norāda VP.

TVNET jau ziņoja, ka satiksmes negadījuma dēļ svētdienas rītā kavējās vilciens Rīga-Valmiera.

AS "Pasažieru vilciens" atzīst, ka šādi satiksmes negadījumi ar traumētiem un bojā gājušiem cilvēkiem ne vien aizkavē vilcienu kustību, bet arī rada psihoemocionālas traumas mašīnistiem, kuri vada vilcienus, un konduktoriem-kontrolieriem, kuri strādā konkrētajos reisos.

Situācijās, kad ir noticis satiksmes negadījums, tiek izsaukti operatīvie dienesti - Neatliekamā medicīniskā palīdzība un Valsts policija. PV informē, ka tikai pēc policijas pārstāvja saņemtās atļaujas var atsākt vilciena kustību, kas vidēji tiek aizkavēta no 30 minūtēm līdz 2 stundām.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu