VIDEO Parakstot līgumu bez izlasīšanas, meža īpašnieks iedzīvojas tūkstošiem eiro lielos zaudējumos (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Dzintars Krevics no Gulbenes novada Stāmerienas, noticot uzņēmēja solījumiem un parakstot līgumu, kuru nebija izlasījis vispār, pieļāva ļoti dārgu kļūdu – pats savā mežā zaudēja kokus desmitiem tūkstošu eiro vērtībā, vēsta raidījums "4. studija".

Stāmerienas pagastā nepilnus sešus hektārus meža mantojusi Dzintara mamma, kura savam dēlam arī uzticējusi rūpes un saimniekošanu īpašumā. Viņš atzina, ka dokumentu kārtošana, lai īpašumu piefiksētu Zemesgrāmatā, vienmēr tikusi atlikta uz – "pēc tam", jo pašam izstaigāt visas instances grūti, un arī naudas neesot bijis.

Tad pēkšņi Dzintaru uzmeklēja labdari, kuri bija gatavi visus nepieciešamos dokumentus nokārtot viņa vietā, taču par to jāmaksā atlīdzība. Firma bija "Dižozols".

Dzintars mudināts nokārtot pilnvaru, lai uzņēmuma pārstāvji varētu kārtot itin visus jautājumus, kas saistīti ar meža dokumentāciju. Turklāt mutiski vienojušies, cik daudz meža par 9455 eiro atlīdzību uzņēmums drīkst izstrādāt.

Līguma parakstīšana notikusi pie viņa mājās. Viņš to parakstījis neizlasot un cerējis, ka mutvārdu noruna paliks spēkā. Taču no šī brīža sākušās visas problēmas. Dzintars atzina, ka vēl joprojām līgumu līdz galam nav izlasījis.

"Beigās izrādījās, ka viss ir paņemts – 5,8 hektāri, ko es nedrīkstu ne aiztikt, ne pats ņemt, pat ne zarus vākt. Tagad es neko nedrīkstu ņemt, man ir jāiet zagt. Ne man vairs ir naudas, ne man meža."

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu