Potenciālajam Erdogana sāncensim Turcijas tiesa piespriedusi cietumsodu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien Stambulas tiesa pilsētas mēram Ekremam Imamoglu, kas tiek uzskatīts par potenciālu Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana sāncensi, noteikusi poliskās darbības aizliegumu un piespriedusi divus gadus un septiņus mēnešus cietumā par Turcijas vēlēšanu amatpersonu apvainošanu.

Tiesas spriedums nav galīgs, un vēl gaidāms Augstākās apelācijas tiesas lēmums, ziņu aģentūrai DPA sacīja Imamoglu advokāts Kemals Polats.

Ja spriedums tiks atstāts spēkā, Imamoglu būs no Stambulas mēra amata jāatkāpjas.

Opozīcijas partiju līderi prāvu nosodījuši, norādot, ka tā ir politiski motivēta, kā arī apliecinājuši solidaritāti ar Imamoglu.

Opozīcijas Republikāņu tautas partijas (CHP) politiķis Imamoglu tiek uzskatīts par potenciālu Erdogana sāncensi pēc sešiem mēnešiem gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Imamoglu 2019.gadā uzvarēja vēlēšanās Stambulā, izbeidzot 25 gadus ilgušo Erdogana un viņa konservatīvo islāmistu dominēšanu Turcijas lielākā pilsētā.

Imamoglu bija apsūdzēts, ka runā 2019.gada novembrī Augstākās vēlēšanu padomes amatpersonas bija nosaucis par muļķiem, teikts apsūdzības rakstā, ar ko iepazinusies DPA.

Iekšlietu ministrs Silaimans Soilu publiski apsūdzējis Imamoglu vēlēšanu valdes apmelošanā.

Imamoglu apsūdzības noraida.

"Viņš [Erdogans] būs kandidāts pēdējo reizi, jo viņš zaudēs," pirms tiesas sprieduma trešdien sacīja Imamoglu.

Sešu partiju opozīcijas bloks, kurā ir arī CHP, vēl nav izvirzījis kopīgu kandidātu jūnijā gaidāmajām vēlēšanām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu