No Krievijas kapsulas "Sojuz" kosmosā izplūdis dzesētājs. Nākotnes misijas apdraudētas (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas kosmosa aģentūra paziņojumā pauž, ka viņu kosmosa kuģis Sojuz, pievienojoties Starptautiskajai kosmosa stacijai, dabūjis sūci un nu kosmosā nekontrolējami izplūdis dzesētājs. To apstiprina arī attēli un video.

Trešdien, 14. decembrī tika pamanīts, ka no kosmosa kuģa Sojuz, ar kuru uz Starptautisko kosmosa staciju tiek nogādāti astronauti, nekontrolējami izplūst dzesētājs. Tas liedza diviem astronautiem doties teju septiņas stundas ilgā “pastaigā pa kosmosu”. Video, kas uzņemts ar kosmiskās stacijas ārpusē novietotu kameru, redzams, ka no kosmosa kuģa visuma telpā ar spēcīgu un nemitīgu šalti izplūst dzesēšanas šķidrums.

Ceturtdien, 15. decembrī “Roscosmos” publicēja ziņojumu, kurā min, ka bojāts kosmosa kuģis “Sojuz MS-22”, tomēr visi astronauti ir drošībā.

Arī NASA eturtdien publicēja līdzīgu ziņojumu, piebilstot, ka viņi turpinās sadarboties ar “Roscosmos”, lai noskaidrotu nākamos soļus, kā rīkoties, lai novērstu ķibeli un iespējamās briesmas.

Pagaidām nav īsti skaidrs, kā kosmosa kuģa bojājums ietekmēs 2023. gada martā plānoto astronautu komandas atgriešanos uz Zemes.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu