VIDEO ⟩ Šofere notriec jaunieti un pēc vārdu apmaiņas dodas prom no notikuma vietas (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Ceturtdien, 15. decembrī, kāda sieviete kļuva par liecinieci satiksmes negadījumam, vēsta raidījums "Degpunktā".

Iesūtītajā video redzams, ka negadījums notika Ziepniekkalna ielā, Rīgas pievārtē, vietā, kur šobrīd aktīvi notiek remonts. Aculiecinieces sašutumu raisa tieši autovadītājas rīcība pēc sadursmes.

Kāda autovadītāja notrieca gājēju, kura šķērsoja ielu neatļautā vietā. Meitene pēc sadursmes piecēlās un pēc īsas vārdu pārmaiņas ar šoferi devās prom. Arī autovadītāja notikuma vietu pameta. Notikušais iemūžināts ar videoreģistratora palīdzību un rada daudz jautājumu.

"Sievietei, manuprāt, šajā situācijā noteikti vajadzēja izsaukt vismaz policiju vai ātro palīdzību. Tā meitene tak bija šokā, tādu kūleni apmetot. Viņa izkāpa ārā, apčamdīja; vai vispār viņa ir tiesīga apčamdīt cietušo? Man vienkārši tā situācija likās nepieņemama. Varbūt cilvēkiem būtu interesanti uzzināt, kā šādā situācijā rīkoties? Es nedarīju neko, jo es pat nezinu, vai man vajadzēja kādam zvanīt vai nevajadzēja zvanīt. Es vienkārši iedomājos, ja es būtu tās meitenes mammas vietā, es noteikti gribētu zināt, kas notika," stāsta notikušā aculieciniece.

Apskatot konkrēto notikumu un videoreģistratora ierakstu, daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors Māris Garjānis uzskata, ka atbildība par notikušo ir gan šoferei, gan gājējai. Gājējs drīkst šķērsot ceļu tikai tam atļautās vietās, šajā gadījumā tas nav ievērots. Savukārt automašīnas vadītājam atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu 100. punktam bija jāreaģē uz bīstamību.

Cietušo vai viņas tuviniekus aicina vērsties policijā un sazināties ar raidījuma komandu, ja nepieciešami aculiecinieces kontakti un videoreģistratora ieraksts.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu