VIDEO Divi kilometri baiļu! Iedzīvotāji sūdzas par gājējiem bīstamu ceļa posmu Biķernieku ielā (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Brekšu apkaimes iedzīvotāji vērsušies pie Latvijas Televīzijas raidījuma "4. studija" saistībā ar Biķernieku ielu - tur nav gājēju ielas un veloceliņa, kā rezultātā vietā, kur ir privātmājas, nav iespējams droši nokļūt līdz Mežciemam.

Jau maijā vēstīts par šo divus kilometrus garo ceļa posmu, kā rezultātā cilvēki jūtas nošķirti no Rīgas centra, jo gājējiem un velosipēdiem nav iespējas pa to droši pārvietoties. Šajā vietā atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā.

Vietējie iedzīvotāji vēlas, lai šajā vietā tiktu ierīkots celiņš, lai vajadzības gadījumā ļaudis varētu sasniegt veikalus.

Rīgas domes Satiksmes departamentā norāda, ka šajā vietā īsti nav plānots izbūvēt ietvi, taču risinājums tikšot meklēts. Lai šajā vietā izveidotu ietvi, nepieciešams izstrādāt būvprojektu un veikt ielas pārbūvi. Tiesa, departamenta plānā ir izskatīt atļautā ātruma samazināšanu.

Seši mēneši ir apritējuši, taču situācija nav mainījusies - ietves nav, un automašīnas brauc ar 70 kilometru stundā lielu ātrumu.

Apkaimes iedzīvotāji lūdz palīdzību, jo vienīgais veids, kā tikt ārpus ciema bez sava personīgā auto, ir 16. autobuss vai taksometra pakalpojumi.

Plašāk raidījuma "4. studija" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu