"Augstsprieguma tīklu" pārņems Klimata un enerģētikas ministrija

CopyLinkedIn Draugiem X
Raimonds Čudars
Raimonds Čudars Foto: Paula Čurkste/LETA

Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV) Latvijas Televīzijas raidījumam "Šodienas jautājums" norādījis, ka ar laiku  Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) pārņems elektroenerģijas pārvades sistēmas operatoru AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) no Finanšu ministrijas.

Čudars skaidroja, ka ministrija ir izveidota ar mērķi pārvaldīt klimata un enerģētikas politiku, līdz ar to, pārvaldes un sadales jautājumi ir tieši KEM kompetencē. "Tas, kas attiecas uz AST pārvaldību, tas ir principiāls lēmums, ar ko mēs iesim uz priekšu, ar laiku pārņemot "Augstsprieguma tīklu"," stāstīja Čudars. 

Klimata un enerģētikas ministrs uzsvēra, ka nedaudz citādi ir ar  elektroenerģijas pārvades sistēmas operatoru AS "Sadales tīkls", jo uzņēmums ir "Latvenergo" koncerna sastāvdaļa.

"Šeit ir jāveic virkne piesardzības soļu par to, kādu iespaidu šāda reforma atstās uz kopējo situāciju," norādīja Čudars un piebilda, ka  "Latvenergo" primārais uzdevums ir ražot elektroenerģiju, enerģētikas politikā izšķiroši ir "tīklu un pārvades jautājumi".

""Latvenergo" var nebūt mūsu ministrijas pārvaldībā," pauda Čudars.

Vairāk skaties "Šodienas jautājuma" sižetā.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu