Smiltēns Ķīnas vēstniekam uzsver Krievijas apturēšanu karā pret Ukrainu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns tribīnē Saeimas ārkārtas sēdē, kurā notiek balsojums par uzticības izteikšanu Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam.
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns tribīnē Saeimas ārkārtas sēdē, kurā notiek balsojums par uzticības izteikšanu Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam. Foto: Zane Bitere/LETA

Būtiski ir apturēt Krieviju tās karā pret Ukrainu un panākt, lai Krievija uzņemas atbildību par tās pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā, šodien, parlamentā tiekoties ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Lianu Dzjaņcjuaņu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

 Saeimas Preses dienests norādījis, ka spriežot par Krievijas karu Ukrainā, Smiltēns akcentēja, ka Latvija cenšas atbalstīt Ukrainu visos iespējamos veidos.

Saeimas priekšsēdētājs ar Ķīnas vēstnieku pārrunāja arī ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas.

Smiltēns atzīmēja, ka ir radušās jaunas vajadzības, tostarp nepieciešamība pārveidot enerģētikas sektoru.

Puses pārrunāja atjaunojamās enerģijas, kā arī digitalizācijas jomu kā potenciālu sadarbības virzienu starp Ķīnu un Latviju, kā arī citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Saeimas priekšsēdētājs un Dzjaņcjuaņs sprieda arī par Latvijas uzņēmumu iespējām iesaistīties Ķīnas tirgū, kā arī aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību. Pievēršoties valstu dialogam izglītības jomā, vēstnieks pauda cerību stiprināt sadarbību starp universitātēm, kā arī veicināt apmaiņas programmas studentu vidū.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu