Levits uzsvēris iekšējās drošības dienestu stiprināšanas nozīmīgumu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts prezidenta, Egila Levita skatījumā, šobrīd lielāks akcents jāliek uz iekšējo drošības dienestu stiprināšanu, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Rīta panorāma"

"Pirmā prioritāte ir valsts drošība – tā ir gan ārējā drošība, kur patiešām esam sasnieguši labu līmeni,

mūsu NBS ir kvalitatīvi, tas sasniegts beidzamos astoņos gados, arī NATO līmenī Latvija tiek vērtēta ļoti augstu, karavīru apmācības, profesionalitāte," sacīja Levits.

Vienlaikus viņš norādīja, ka pilnīgi pretēja situācija ar iekšējo drošību.

"Ilgstoši netika pievērsta attiecīgā uzmanība, esmu daudzkārt teicis, ka tagad mums daudz lielāks akcents jāliek uz iekšējo drošības dienestu stiprināšanu. Domāju, ka to vajadzētu jaunajā budžetā ņemt vērā," sacīja Valsts prezidents.

Vaicāts par atsevišķu politiķu izteikumiem saistībā ar Krieviju un atsevišķu iedzīvotāju pausto atbalstu, Levits sacīja, ka daļa iedzīvotāju, kas iepriekš atbalstīja ciešas saites ar Krieviju, pašlaik domas ir mainījuši, taču tie, kuri joprojām atbalsta Krieviju, palikuši radikālāki, tāpēc, piemēram, Valsts drošības dienestam (VDD) darba apjoms ir palielinājies.

TVNET ierpiekš ziņoja, ka VDD izteicis brīdinājumu partijai "Stabilitātei!" saistībā ar tās biedru paustajiem izteikumiem Krievijas un Baltkrievijas propagandas mērķiem izmantotajiem informācijas resursiem

, kuri atrodas tādu personu kontrolē, pret kurām ir noteiktas sankcijas.

Veicot informatīvās telpas monitoringu, VDD bija konstatējis, ka intervijās Krievijas un Baltkrievijas propagandas mērķiem izmantotajiem informācijas resursiem "Stabilitātei!" biedri un 14. Saeimas deputāti Aleksejs Rosļikovs un Glorija Grevcova ir nākuši klajā ar tādiem izteikumiem, kas ir pretrunā Politisko partiju likuma normai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu