Rēzeknē ugunsgrēkā gājuši bojā divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien no rīta nelielā ugunsgrēkā Rēzeknes novadā gājuši bojā divi cilvēki, informē  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ap plkst.6 VUGD saņēma informāciju, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Iekļūstot dzīvoklī, glābēji konstatēja, ka tajā deg sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā.

No spēcīgi sadūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji iznesa divus cilvēkus, kuriem mediķi konstatēja nāvi. No ēkas tika evakuēti vēl divi cilvēki.

Mājoklī glābēji nedzirdēja skanam brīdinošo dūmu detektora signālu.

Trešdien plkst.19.38 VUGD saņēma informāciju, ka vienā no trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļiem Bērzu ielā, Aizkrauklē skan dūmu detektors un jūtama neliela dūmu smaka. Iekļūstot dzīvoklī, glābēji konstatēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens, radot spēcīgu sadūmojumu.

Dzīvoklī glābēji atrada cilvēku, kuru iznesa no sadūmotā mājokļa un nodeva mediķiem.

Līdzīgs izsaukums saņemts uz Vīgriežu ielu, Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī, piedegot ēdienam uz plīts, bija izveidojies sadūmojums un nostrādāja dūmu detektors.

Ugunsdzēsēji iekļuva dzīvoklī un tajā atrada cilvēku, kurš ugunsgrēkā cieta un tika izglābts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 50 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu