Ķīnā pēc "nulles kovida" politikas atcelšanas bažas par pārpildītām slimnīcām (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pārtraucot "nulles kovida" politiku, kas Ķīnā bija spēkā kopš pandēmijas sākuma, valstī aizsācies jauns Covid-19 vilnis. Pasaules Veselības organizācija (PVO) paudusi bažas par slimnīcu intensīvās ārstniecības nodaļu piepildīšanos, lai gan Ķīnas oficiālie dati to neuzrāda, vēsta raidorganizācija BBC.

Ķīnas publiskotie dati rāda, ka valstī ar 1,4 miljardiem iedzīvotāju pirmdien no Covid-19 miruši divi cilvēki, otrdien pieci, bet trešdien - neviens.

PVO pārstāvis Maikls Raiens norāda, ka intensīvās aprūpes nodaļas Ķīnas slimnīcās ir noslogotas, neskatoties uz to, ka oficiālie dati uzrāda "salīdzinoši zemu" noslodzi. 

Ķīnā kopš 2020.gada bija spēkā stingri pasākumi, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību. To mērķis bija pilnībā apturēt Covid-19 izplatību. Taču pirms divām nedēļām, reaģējot uz protestiem, vairums stingro pasākumu tika atcelti.

Kopš tā laika strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits. Taču Ķīnas valdības iestāžu publiskotie statistikas dati uzrāda ļoti zemus mirstības rādītājus un slimnīcu noslodzi.

Raiens aicinājis Ķīnu sniegt plašākus datus par Covid-19 situāciju Ķīnā. "Ķīnā tiek publiskoti salīdzinoši zemi rādītāji par intensīvās terapijas nodaļā ievietotajiem pacientiem, taču saņemam ziņas par šo nodaļu piepildīšanos," norāda Raiens. Viņš uzsvēra, ka "vakcinācija ir veids, kā iziet" no pandēmijas.

Ķīnā ražotās vakcīnas uzrādījušās zemāku aizsardzību pret smagu saslimšanu un nāvi, salīdzinot ar mRNS vakcīnām, ko izmanto citviet pasaulē.

Vācijas valdība trešdien paziņoja par pirmās "BioNTech" Covid-19 vakcīnu partijas nosūtīšanu uz Ķīnu, kas būs pirmais ārvalstu vakcīnu sūtījums Ķīnai.

Šīs vakcīnas sākumā tiks piedāvātas Ķīnā dzīvojošajiem ārvalstniekiem, taču Vācijas kanclers Olafs Šolcs uzsvēris, ka tām jābūt pieejamām arī ķīniešiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu