Saakašvili tiesā Tbilisi piedalās videokonferences režīmā no slimnīcas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili ceturtdien tiesas sēdē Tbilisi piedalījās videokonferences režīmā no slimnīcas, savukārt pie Tbilisi tiesas nama bija pulcējušies vairāki desmiti eksprezidenta atbalstītāju, kas pieprasīja Saakašvili atbrīvot.

Eksprezidentam bija iekrituši vaigi un trīcēja rokas, bija redzams tiešsaistē, kas no slimnīcas tika pārraidīta tiesas zālē.

Prāvu no tiesas savukārt translēja neatkarīgais telekanāls "Pirveli".

Vairāki desmiti Saakašvili atbalstītāju bija sapulcējušies pie tiesas nama. Daži turēja plakātus "Glābiet prezidentu" un "Brīvību Saakašvili".

55 gadus vecais politiķis pērn tika pārvests no cietuma uz slimnīcu, kad 50 dienas bija atteicis no pārtikas, protestējot pret apcietināšanu.

"Mēs pieprasām, lai Mihailam Saakašvili tiktu atļauts doties uz ārzemēm medicīniskās aprūpes saņemšanai atbilstoši ārstu rekomendācijām," ziņu aģentūrai AFP sacīja eksprezidenta advokāts Dito Sadzaglišvili.

"Šis ir dzīvības un nāves jautājums," norādīja advokāts.

Otrdien Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis mudināja Gruzijas valdību "izrādīt žēlsirdību" un "pārvietot Saakašvili uz medicīnas iestādi Ukrainā, Eiropā vai Savienotajās Valstīs".

"Tas, kas tagad notiek ar Mihailu, ir nežēlība. Tas ir jāizbeidz," sacīja Zelenskis.

Gruzijas varasiestādes uzstāj, ka Saakašvili saņem atbilstoši medicīnisko aprūpi.

2018.gadā Saakašvili Gruzijā aizmuguriski tika notiesāts apsūdzībās par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, un viņam tika piespriests sešu gadu cietumsods. Saakašvili, kas ieguvis Ukrainas pilsonību, šīs apsūdzības noraidījis, tās dēvējot par politiski motivētām.

Saakašvili tika aizturēts 2021.gada oktobrī pāris dienas pēc tam, kad slepus bija atgriezies Gruzijā no Ukrainas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu