Ziemeļkoreja noliedz munīcijas piegādi Krievijai (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja piektdien noliedza Japānas mediju ziņu, ka tā esot vedusi munīciju Krievijai pa dzelzceļu.

Ārlietu ministrija Phenjanā savā paziņojumā uzsvēra, ka šis "nepatiesais" ziņojums ir "visabsurdākā maldināšana, kas nav nekādu komentāru vai interpretācijas vērta".

Ziemeļkoreja "saglabā nemainīgu savu principiālo nostāju jautājumā par "ieroču darījumu" starp [Ziemeļkoreju] un Krieviju, kas nekad nav noticis", teikts paziņojumā, kas datēts ar ceturtdienu, bet kuru piektdien publicēja Ziemeļkorejas valsts ziņu aģentūra KCNA.

Phenjana ir vairākkārt noliegusi, ka tā piegādātu Krievijai ieročus un munīciju.

Japānas laikraksts "Tokyo Shimbun" ceturtdien ziņoja, ka Ziemeļkoreja transportējusi munīciju uz Krieviju pa dzelzceļu.

Savukārt ASV Baltā nama administrācija ceturtdien paziņoja, ka Ziemeļkoreja piegādājusi ieročus Krievijas algotņu grupējumam "Vagner".

"Mēs varam apstiprināt, ka Ziemeļkoreja ir pabeigusi sākotnējās bruņojuma piegādes "Vagner", kas par šo ekipējumu samaksājis," sacīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs.

ASV pieņem, ka grupējumam "Vagner" piegādātā ekipējuma daudzums nemainīs kaujaslauka dinamiku, bet bažījas par to, ka Ziemeļkoreja plāno tālāku militārā ekipējuma piegādi, sacīja Kērbijs.

Ziemeļkorejas Ārlietu ministrija apgalvoja, ka "nepamatoto teoriju par ieroču darījumu" starp Phenjanu un Maskavu ir "sagudrojuši daži negodīgi spēki dažādiem mērķiem".

Ziemeļkoreja ir apsolījusi atbalstu Krievijai kopš pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma, izpelnoties Rietumvalstu sašutumu. Phenjana ir pakļauta starptautiskām sankcijām savas kodolieroču programmas dēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu