Video Pakistāņu ģimenei draud izraidīšana no Latvijas (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Lielbritānijas pilsonis pakistānis Muhameds Islams jau trīsarpus gadus ar savu ģimeni saimnieko Rīgā un vada ēdināšanas iestādi, taču šobrīd ģimenei draud izraidīšana no valsts, jo netika laikus nokārtoti nepieciešami dokumenti, vēsta 4. studija.

Tēvs strādājis Lielbritānijā vairāk nekā desmit gadus, ieguvis pilsonību, kā ģimenes galva pelnījis iztiku sievai un trīs dēliem, kuri palikuši Pakistānā ar cerību, ka beidzot būs sapelnīts tik daudz, lai visa ģimene varētu būt kopā, tomēr Lielbritānija izrādījusies ieceļotājiem par dārgu, tāpēc lemts par labu Latvijai.

Muhameds Latvijā vēl pirms breksita kā Eiropas Savienības pilsonis ieguva uzturēšanās atļauju, 2018. gadā dibināja savu uzņēmumu un uzaicināja pie sevis ģimenes locekļus.

Problēmas ar uzturēšanās atļauju sākušās brīdī, kad Muhameds aizbraucis uz Pakistānu pēc savas ģimenes, lai to atvestu uz Latviju. Tā kā uz Pakistānu nevar aizbraukt un no tās atgriezties pāris dienu laikā ar visu iedzīvi, sievu un bērniem, tad ģimenes galva norādītājā laikā nav varējis ierasties Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Patlaban ģimenei draud piespiedu deportācija, dokumentu kārtošanā iesaistīti vairāki juristi.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu