Mūžībā devies bijušais vēstnieks Jānis Eichmanis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Eichmanis
Jānis Eichmanis Foto: LETA

Mūžībā devies bijušais vēstnieks Jānis Eichmanis.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis visdziļāko līdzjūtību bijušā vēstnieka Grieķijā, NATO un Spānijā tuviniekiem, viņam dodoties mūžībā.

"Jānis bija augstas klases profesionālis, labestīgs un atsaucīgs kolēģis, kurš sniedza lielu ieguldījumu mūsu diplomātiskā dienesta izveidē un attīstībā," norādījis ministrs.

Darbu Ārlietu dienestā Eichmanis sāka 1993.gadā kā Amerikas departamenta direktors. Vēstnieks pildījis Valsts prezidenta ārlietu padomnieka pienākumus, bijis Latvijas vēstniecības ASV vadītāja vietnieks.

No 2004. līdz 2007.gadam Eichmanis bija ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Grieķijā, papildus uzņēmās arī nerezidējošā ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka pienākumus Kiprā, Bosnijā un Hercogovinā.

Nozīmīgs un izaicinājumiem piepildīta bija vēstnieka kadence NATO no 2006.gada līdz 2011.gadam. Savukārt no 2011. līdz 2015.gadam Eichmanis pildīja vēstnieka pienākumus Spānijā, kā arī bija nerezidējošais vēstnieks Andorā.

Savu pieredzi Eichmanis turpināja nodot jaunajai diplomātu paaudzei, darbojoties Ārlietu ministrijas Kvalifikācijas komisijā.

Par nopelniem un ieguldījumu Latvijas integrācijā Eiropas Savienībā un NATO Eichmanis ir saņēmis vairākus augstus apbalvojumus - II šķiras Viestura ordeni un II šķiras Atzinības krustu.

Vēl trešdien Eichmanim pasniegta balva par mūža ieguldījumu Latvijas ārpolitikā.

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu