Dažās ASV daļās Ziemassvētku vakarā gaidāms aukstuma rekords (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Liela daļa ASV piedzīvo ārkārtīgi aukstus Ziemassvētkus. Ziemas vētra atnesusi ne tikai stipru sniegu un ledainu vēju, bet arī gaisa temperatūras pazemināšanos līdz mīnus 40 grādiem pēc Celsija. Laika ziņu dienesti prognozē visu laiku aukstāko Ziemassvētku vakaru vairākām pilsētām no Pensilvānijas valsts ziemeļaustrumos līdz Džordžijai dienvidos.

Saskaņā ar meteoroloģiskā dienesta datiem, laikapstākļu brīdinājumi no Kanādas līdz Meksikas robežai kopumā skāruši aptuveni 240 miljonus cilvēku. Nāves gadījumu skaits sestdienas vakarā pieaudzis līdz 17, ziņo raidorganizācija NBC.

Gandrīz visos gadījumos bojā ejas cēlonis ir ar laikapstākļiem saistīti satiksmes negadījumi. Arī citas raidorganizācijas ziņoja par divciparu skaitu bojāgājušo saistībā ar laikapstākļu izraisītiem satiksmes negadījumiem. Saskaņā ar ASV meteoroloģiskā dienesta datiem, īpaši smagi cietis reģions ap pieciem Lielajiem ezeriem valsts ziemeļaustrumos pie robežas ar Kanādu. Sestdien vētra pārcēlās uz valsts austrumiem.

Vētra izraisījusi arī daudzus elektroenerģijas padeves pārtraukumus. Sestdienas rītā vairāk nekā 1,6 miljoni mājsaimniecību uz laiku bija bez elektrības, liecina PowerOutag interneta vietne. Arktiskā aukstā fronte izjaukusi arī daudzu ceļotāju Ziemassvētku plānus: saskaņā ar lidojumu datu vietni FlightAware piektdien kopumā tika atcelti gandrīz 6000 lidojumu, bet sestdienas rītā - gandrīz 2000.

Ņujorkā ar aptuveni astoņiem miljoniem iedzīvotāju piektdien notika reta gaisa temperatūras pazemināšanās: jau dažu stundu laikā termometra stabiņš noslīdēja no plus 11 līdz mīnus 12 grādiem. Ēri apgabalā, uz dienvidiem no Lielajiem ezeriem Ņujorkas štatā, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu darbs dažkārt bija paralizēts. Par apgabalu atbildīgais Marks Polonkarzs sociālajā tīklā “Twitter” aicināja zvanīt uz neatliekamās palīdzības numuru tikai “viskritiskākajos un dzīvībai bīstamākajos gadījumos”, lai līnijas būtu brīvas. Viņš mudināja iedzīvotājus palikt savās mājās, neskatoties uz elektrības un apkures pārtraukumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu