Pirmajos Ziemassvētkos cilvēki ugunsgrēkos nav cietuši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Foto: Zane Bitere / LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no svētdienas, 25.decembra, plkst.6.30 līdz pitmdienas, 26.decembra, plkst.6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu, tostarp 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, bet cilvēki ugunsnelaimēs nav cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Vēl 20 izsaukumi bija uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst.10.41 ugunsdzēsēji devās uz Floras ielu Jelgavā, kur dega vienstāva dārza māja ar piebūvēm 85 kvadrātmetru (m2) platībā un karstuma ietekmē deformējās arī blakus esošās mājas fasāde četru m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka ugunsdzēsējiem glābējiem slidenā un šaurā ceļa dēļ nebija iespējams piebraukt pie degšanas vietas un ka ēka no iekšpuses un ārpuses bija piekrauta ar sadzīves mantām un kokmateriāliem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.13.39.

Svētdien plkst.12.41 ugunsdzēsēji devās uz Asaru prospektu Jūrmalā, kur dega vienstāva koka mājas jumts un ārsiena 60 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evkuējās divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc trīs stundām.

Ap plkst.20.30 Cēsu novada Stalbes pagastā aizdegās šķūnis un mājas siena 40 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas evakuējās četri cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu