Vētras dēļ ASV pilsētā ievieš braukšanas aizliegumu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ziemas vētra "Eliots" ar stipru snigšanu un zemām gaisa temperatūrām pēdējās dienās ir prasījusi vairāk nekā 50 cilvēku dzīvības ASV, otrdien ziņoja ārkārtas situāciju dienesti.

Vismaz 31 cilvēks ir gājis bojā Ņujorkas štata Ēri apgabalā, "un mēs gaidām, ka būs vairāk", paziņoja apgabala amatpersona. Domājams, ka tiks atrasti vēl citi upuri, kurus apracis sniegs.

Bufalo pilsēta, kas atrodas Ēri apgabalā, vēl arvien bija neizbraucama. Policija draudēja vērsties pret autovadītājiem, kas neievēros braukšanas aizliegumu. Daudzi no mirušajiem tika atrasti savos automobiļos.

Foto: AFP / Scanpix

Raidsabiedrība ABC ziņoja, ka ziemas vētra "Eliots" prasījusi vismaz 55 cilvēku dzīvības, bet telekanāls CNBC ziņoja pat par 64 bojāgājušajiem.

"Eliots" atnesa metru dziļu sniegu, gaisa temperatūru zem mīnus 10 grādiem pēc Celsija un stipru vēju. Vissmagāk skarts ir Lielo ezeru rajons pie Kanādas robežas, kur simtiem tūkstošu mājsaimniecību palika bez elektrības.

Ņujorkas štata gubernatore Ketija Hokula, kas pagājušajā nedēļā izsludināja ārkārtas stāvokli, pateicās ASV prezidentam Džo Baidenam par piedāvājumu sniegt štatam federālo palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu