Krievija pastiprina uzbrukumus ukraiņu atbrīvotajai Hersonai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Novembrī Krievijas karaspēks pameta Hersonu, kas Krievijas okupācijā atradās kopš marta. Taču miers pilsētā tā arī neiestājās, jo Ziemassvētku laikā Krievija sāka to pastiprināti apšaudīt.

Līdz trešdienas rītam Krievija diennakts laikā raidīja 33 raķetes uz civilajiem objektiem Hersonā, paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Otrdienas vakarā Ukrainas amatpersonas paziņoja, ka Krievija apšaudījusi Hersonas slimnīcas dzemdību nodaļu, kurā atradušās piecas nesen dzemdējušas sievietes. Laimīgā kārtā uzbrukumā dzemdību nodaļai cietušo nav. Mediķi un pacientes pārvietoti uz bumbu patvertni.

Krievijas raķešu uzbrukumi pastiprinājās Ziemassvētkos. Sestdien Krievijas triecienos Hersonā tika nogalināti vismaz desmit cilvēki, bet vēl 58 ievainoti. Kopš tā laika Krievija uz Hersonu raida vairākus desmitus raķešu dienā.

Raidorganizācija BBC vēsta, ka kopš Ziemassvētkiem Hersonu pametuši vismaz 400 cilvēku. Pie blokposteņa uz ceļa, kas ved laukā no Hersonas, izveidojusies automašīnu rinda.

Krievijas karaspēks no Hersonas atkāpās, šķērsojot Dņepru. Apšaudes tiek veiktas no Dņepras kreisā krasta. 

Hersonā esošie BBC žurnālisti raksta, ka bijuši liecinieki tam, ka Krievija tur lieto arī fosfora munīciju, par ko iepriekš ziņoja Ukrainas Nacionālās pretošanās centrs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu