VIDEO Meža dzīvnieku atbaidītāju eksperiments uz Ventspils šosejas piedzīvo fiasko (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirms pāris gadiem uz Ventspils šosejas uzsāka eksperimentu ar meža dzīvnieku atbaidītājiem. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" skaidro, kā eksperimentam veicies.

Posmā starp Ķemeru mežu un Ozolpili septiņu kilometru garumā ievietoja signālstabiņus ar ierīcēm, kuras rada skaņu, kas nav tīkama meža zvēru ausīm. Cerībā, ka tas atturēs dzīvniekus no šosejas šķērsošanas. Diemžēl eksperiments izrādījies neveiksmīgs.

"Latvijas Valsts ceļi" pārstāve Anna Kononova stāstīja: "Daudzas tika nozagtas, daudzas nolauztas. Šis tas ir apskādēts sniega tīrīšanas laikā. Un arī statistika uzrāda, ka šis te procentu uzlabojums ir ļoti nevienmērīgs un ļoti niecīgs."

Ierīces neatbaidīja dzīvniekus no ceļa, un tās turpmāk neizmantos. Pēc policijas datiem, šogad stirnas, brieži, aļņi un meža cūkas izraisījušas 425 avārijas. Mediķu palīdzību vajadzēja 23 cilvēkiem. Viens gājis bojā. Pērn bija 668 sadursmes ar dzīvniekiem. 38 gadījumos cieta cilvēki. Divi zaudēja dzīvību. Visbiežāk sadursmes ar meža dzīvniekiem notikušas Latgalē. Šogad šādu avāriju skaits palielinājies Rīgas reģionā.

Plašāk "Panorāmas" sižetā!

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu