VIDEO ⟩ Sieviete sajauc auto numurzīmes maksas stāvvietā un tiek pie soda. Situāciju skaidro "Rīgas satiksme" (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Novietojot automašīnu "Rīgas satiksmes" maksas autostāvvietā Vecrīgā, Ieva samaksājusi, bet kļūdījusies, apmaksas lietotnē norādot cita spēkrata valsts reģistrācijas numuru, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ieva dzīvo un strādā Luksemburgā. Esot Latvijā, viņa lieto radinieku automašīnas. Dienā, kad novietoja automašīnu maksas stāvvietā Vecrīgā, viņa brauca ar tēva spēkratu, bet, veicot apmaksu, kļūmīgi norādīja māsas automašīnu, ar ko pārvietojās dienu iepriekš.

Pēc darīšanām, ierodoties pie automašīnas, Ieva ieraudzīja soda kvīti uz spēkrata vējstikla; sods – 53 eiro. Ieva stāsta, ka zvanījusi uz soda kvītī norādīto tālruņa numuru.

"Ļoti laipni paskaidroja, ka tā mēdz notikt. Mierināja, ka viss ir kārtībā un ka man jāuzraksta elektroniski parakstīts iesniegums, izskaidrojot visus apstākļus. To es izdarīju," stāsta Ieva.

Lai gan sākotnēji šķita, ka pēc situācijas izklāsta sodu atcels, tā nenotika. Ieva vēlāk piedāvāja māsas rakstveida liecību, bet tā uzņēmumam nebija vajadzīga, jo nav derīgs pierādījums, apliecinājums tam, kur atradās automašīna, par ko samaksāja.

"Rīgas satiksmes" pārstāve Inese Rozīte norādīja, ka brīdī, kad cilvēks saprot, ka kļūdījies, norādot nepareizu automašīnas numurzīmi, uzreiz jāsazinās ar uzņēmumu un jāizklāsta situācija.

Tāpat Rozīte norāda, ka šādās situācijās uzreiz jāsazinās ar kādu, kurš zina, kur atrodas spēkrats, par ko samaksāts, un jālūdz to nofotografēt, lai ar fotoattēla laika zīmogu varētu pierādīt, ka konkrētajā laikā automašīna atradusies citviet.

Plašāk "Bez Tabu" sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu