Erdogans telefonsarunā piedāvā Zelenskim starpniecību sarunās ar Krieviju (4)

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto: Turkish Presidency via AP

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien telefonsarunas gaitā Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim piedāvājis sevi kā starpnieku Ukrainas sarunās ar Krieviju, pavēstīja Turcijas prezidenta komunikācijas pārvalde.

Erdogans norādījis, ka Turcija ir gatava uzņemties uzdevumu - veicināt stabila miera miera izveidošanos Ukrainas un Krievijas starpā un būt par starpnieku šajā procesā, teikts paziņojumā.

Turcijas prezidents jau iepriekš piedāvājis sevi kā starpnieku Krievijas-Ukrainas kara apturēšanas labā.

Pēdējā telefonsarunā līderi arī runājuši par atbalstu, ko Turcija sniedz Ukrainai humānajā sfērā un enerģētikas jautājumos, kā arī "labības koridora" lietā.

Erdogans teicis, ka darbs pie gūstekņu apmaiņas turpinās un ka viņš varētu pielikt diplomātiskus pūliņus, lai paātrinātu drošības zonas izveidi ap Zaporižjas atomelektrostaciju (AES).

Zelenskis savukārt norādījis, ka spriedis ar Erdoganu par sadarbību drošības jomā, arī attiecībā uz Zaporižjas AES, gūstekņu apmaiņas jomā, kā arī attiecībā uz "labības koridora" attīstīšanu.

"Bija prieks dzirdēt, ka Turcija gatava piedalīties mūsu "miera formulas" īstenošanā," norādīja Zelenskis.

Erdogana preses dienests paziņoja, ka Turcijas prezidents pirms tam sarunā ar Putinu aicinājis viņu stiprināt aicinājumus uz mieru un sarunām ar paziņojumu par vienpusēju uguns pārtraukšanu.

Putins savukārt norādījis Erdoganam, ka Krievija ir atvērta dialogam ar Ukrainu, taču Kijivai ir jāņem vērā "jaunās teritoriālās reālijas".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu