Video ⟩ LTV: Sācis sarukt partiju apvienības "Jaunā Vienotība" reitings (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Notiek partijas "Vienotība" kongress "Stiprāku mūsu Latviju!"
Notiek partijas "Vienotība" kongress "Stiprāku mūsu Latviju!" Foto: Evija Trifanova/LETA

Trīs mēnešus pēc Saeimas vēlēšanām partiju reitingi liecina, ka sācis sarukt vēlēšanu uzvarētājas partiju apvienības "Jaunā Vienotība" reitings, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Savukārt reitings pieaudzis opozīcijā esošajām partijām - "Stabilitātei!" un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS).

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, visvairāk balsu saskaņā ar SKDS aptaujas datiem tiktu atdotas par partiju "Jaunā Vienotība" - 12%, kas ir par 3,3 procentpunktiem mazāk nekā novembrī. Otrajā vietā ierindotos Zaļo un zemnieku savienība, kuras reitings pieaudzis par 1,9 procentpunktiem un sasniedzis 11,4%.

Ar 7,6% trešajā vietā ierindojas partija "Progresīvie". Par Nacionālo apvienību balsotu 7,2%, bet par "Apvienoto sarakstu" - 6,6%.

Kā beidzamie 5% barjeru pārvarētu partija "Stabilitātei!", kuras reitings pieaudzis par 1,4 procentpunktiem, sasniedzot 5,8%.

Iespējamais Saeimas vēlēšanu iznākums, ja vēlētāji balsotu kā aptaujā, partijai "Jaunā Vienotība" nestu 18,8%, ZZS – 15,1% un "Progresīvajiem" – 11,7%.

Sācis sarukt partiju apvienības "Jaunā Vienotība" reitings
Sācis sarukt partiju apvienības "Jaunā Vienotība" reitings Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Decembrī vēlēšanās nepiedalītos 10,6% uzrunāto, bet nebija izlēmuši 20,1%.

Ja vēlēšanas notiktu tagad, tad saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, Saeimas sastāvs maz atšķirtos no 1.oktobrī ievēlētā parlamenta.

SKDS decembra aptaujā piedalījās 1785 Latvijas pilsoņi visos reģionos.

Vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura 14.Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, "Apvienotais saraksts" ar 15, Nacionālā apvienība ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu