LTV: Tiek gatavotas stingrākas prasības ziemas riepām (33)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas riepas maiņa servisā
Automašīnas riepas maiņa servisā Foto: Shutterstock

Iespējams, jau nākamajā ziemā daudziem būs jāiegādājas jaunas riepas. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sākusi diskusiju par jaunām, stingrākām prasības ziemas riepu lietošanā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

Šobrīd Latvijā ekonomiskākai un vienkāršākai dzīvei daļa autovadītāju Latvijā izvēlējušies aprīkot savus automobiļus ar riepām, kas marķētas ar apzīmējumu "M+S". No angļu vārdiem "mud" un "snow" jeb "dubļi" un "sniegs", bet Latvijā tās ierasts saukt par "vissezonas" riepām, kas gan nav gluži precīzi.

Un tieši šo riepu lietotājus varētu skart iecerētās izmaiņas, jo CSDD eksperti atcerējušies teicienu "Kas der visam, neder nekam". To apliecināja CSDD tehniskā departamenta vadītājs Jānis Liepiņš:

"Ja ir tikai M+S apzīmējums, kā tas bija pierasts līdz šim brīdim, tās turpmāk varētu netikt uzskatītas par ziemas riepām."

Iecerēts likumā noteikt, ka par ziemas riepām uzskatāmas tikai tās, kas marķētas ar kalna un sniegpārsliņas ikonu. Šis starptautiski ieviestais apzīmējums liecina, ka riepa izgājusi pastiprinātus testus un atzīta par piemērotu braukšanai sniega un ledus apstākļos.

Pastāv arī riepas, kurām ir gan "M+S" apzīmējums, gan kalns ar sniegpārsliņu. Arī tās, visticamāk, būs derīgas. Turklāt izmaiņas nestāsies spēkā tik drīz.

Plašāk "Dienas ziņu" sižetā!

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu