Daugavā pie Zeļķiem ūdens līmenis kāpis par trim metriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ledus Daugavā pie Daugavpils
Ledus Daugavā pie Daugavpils Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, ūdens līmenis kopš sestdienas rīta cēlies par trim metriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Svētdien plkst.19 ūdens līmenis Zeļķu novērojumu stacijā bija 7,58 metri virs nulles punkta. Applūdušas palienes un citas zemākās vietas.

2013.gada aprīļa palos ūdens līmenis šajā vietā paaugstinājās līdz pat 8,34 metriem. Iepriekšējais augstākais ūdens līmenis bija 7,56 metri 2018.gada 18.janvārī.

Pie Pļaviņām ūdens līmenis turpina krasi svārstīties un tas nav bīstami augsts. Pie Jēkabpils un augšpus pilsētas ūdens līmenis Daugavā ir stabils vai pazeminās.

Ogres lejtecē ūdens līmenis pazeminās pie Ogresgala un svārstās Ogres pilsētā, kur ledus sablīvējuma dēļ applūst zemākās palienes un plkst.19 ūdens līmenis bija 2,44 metri virs novērojumu stacijas nulles atzīmes.

Arī citās upēs vietām ir ledus sablīvējumi, kas izraisījuši ūdens līmeņa kāpumu.

Visā valstī joprojām spēkā hidrologu izplatītais dzeltenais brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs, bet pie Daugavas Aizkraukles novadā un Jēkabpils novadā spēkā oranžās pakāpes brīdinājums.

Jau ziņots, ka hidrologu vērtējumā sarežģītākā situācija ir Pļaviņu ūdenskrātuvē un augšpus tās, kur lielu ledus sablīvējumu papildina jauni vižņi.

Svētdien pie Aizkraukles novada un Jēkabpils novada robežas, netālu no Pļaviņām, no krastiem izgājusi Aiviekste, applūdinot vairāku māju pagalmus, un daži cilvēki arī evakuēti, noskaidroja aģentūra LETA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu