RAKUS valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīs Aleksejs Višņakovs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Višņakovs
Aleksejs Višņakovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) priekšsēdētāja pienākumus pildīs Aleksejs Višņakovs, kas šobrīd ir arī Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs, informē RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece.

Višņakovs amatā stājas no šodienas, 9.janvāra, lai nodrošinātu slimnīcai būtisku procesu virzību un norisi, svarīgu lēmumu pēctecību, kā arī, lai aktīvi iesaistītos dažādu sistēmisku problēmu identificēšanā un risinājumu rašanai - stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" darbības turpmākai nodrošināšanai un uzlabošanai.

Namniece informēja, ka tostarp šodien plkst. 14 slimnīcā notiks mediju brīfings, kurā Višņakovs pastāstīs par prioritārajiem darbiem un savu redzējumu krīzes situācijas risinājumiem, līdz konkursa kārtībā tiks izvēlēts jaunais slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Savukārt slimnīcas padomes pārstāvji informēs par pagājušajā nedēļā ar stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" ārstiem un onkoloģisko pacientu organizācijām pārrunātiem un izdiskutētiem jautājumiem.

Brīfingā piedalīsies Višņakovs un RAKUS padomes loceklis Valts Ābols. Tas notiks stacionārā "Gaiļezers".

Kā ziņots, RAKUS bija pagarinājusi pieteikšanos uz valdes priekšsēdētāja amatu līdz 25.novembrim. Slimnīcas padomes loceklis Valts Ābols iepriekš aģentūrai LETA pauda vērtējumu, ka interese par RAKUS valdes priekšsēdētāja amatu ir zemāka nekā vēlētos.

Kopumā amata pretendentu izvērtēšanas komisijabija saņēmusi 25 pieteikumus, no kuriem tikai puse atzīta par atbilstošiem valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītajām kvalifikācijas prasībām.

Līdz šim RAKUS valdes priekšsēdētājs bija Paeglītis, kurš amatā stājās 2018.gada sākumā. Šī gada sākumā beidzas Paeglīša piecu gadu pilnvaru termiņš. Viņš jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz nākamo pilnvaru termiņu šajā amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu