Smiltēns komentē Levita iespēju atkārtoti kļūt par Valsts prezidentu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan koalīcijas partneru augstākā prioritāte šobrīd ir valsts budžeta veidošana, vasarā ir gaidāmas Valsts prezidenta vēlēšanas. LTV raidījumā “Šodienas jautājums” 14. Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AP) komentē, vai Egils Levits varētu būt pārvēlēts uz otro prezidentūras termiņu.

Prezidenta jautājums būs nākamā prioritāte uzreiz pēc valsts budžeta pieņemšanas, ko, kā uzsver Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, Saeima no valdības prognozē saņemt 8. vai 9. februārī.

“Budžets šobrīd ir ārkārtīgi liela prioritāte. Mēs nedrīkstam iekavēt budžeta pieņemšanas procesu,” skaidro AP politiķis.

Smiltēns norāda, ka šobrīd nav nekādu diskusiju par Valsts prezidenta vēlēšanām.

Taču publiskajā telpā ir izskanējuši minējumi, ka šajā Saeimā prezidentam Levitam nav pietiekošs balsu skaits un arī sabiedrībā viņš nav “populārs”, kas liek aktualizēt jautājumu par līdzšinējā prezidenta kandidatūru.

Tomēr Smiltēns uzsver, ka prezidents vēl joprojām aktīvi iesaistās diskusijās ar 14. Saeimas frakcijām, tāpēc, viņaprāt, arī Levitam pastāv iespēja būt vienam no prezidenta amata kandidātiem.

“Kad nāks laiks, būs iespēja izvirzīt kandidātus, tad arī šī īstā cīņa sāksies,” par prezidenta vēlēšanām komentē Smiltēns.

“Partiju apvienības “Apvienotais saraksts” pamatapņemšanās bija, ka virzām savu prezidenta kandidātu,” tā politiķis. Taču viņš piebilst, ka būtu jāskatās kopējā politikas aina un apstākļi.

Lai gan medijos bieži vien izskan Ulda Pīlēna vārds, tomēr Smiltēns atsakās LTV paust konkrētus potenciālos līderus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu