Vai tuvākajos gados atteiksies no tehniskās apskates uzlīmēm? (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Pavisam iespējams, ka jau tuvākajos gados, veicot automašīnas tehnisko apskati VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) stacijā, uzlīme vējstiklā vairs netiks ielīmēta, pastāstīja CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot".

Kā zināms no šī gada 2. janvāra CSDD sāka izsniegt jauna parauga vadītāja dokumentus, tai skaitā vadītāja apliecības ar moderniem pretviltošanas elementiem.

Visi jaunie transportlīdzekļu vadītāji saņems jaunā tipa vadītāja apliecības, kurās iestrādātas dažas jaunas īpatnības, lai nodrošinātos pret apliecību viltošanu. Galvenais, kas mainīsies, – ar lāzergravēšanu būs ieskanēta vadītāja krāsaina fotogrāfija.

Tāpat viņš atklāja, ka CSDD nākotnē plāno modernizēties - tuvākajos gados, iespējams, pēc tehniskās apskates iziešanas automašīnas vējstiklā vairs nebūs jālīmē uzlīme.

"Varu arī atklāt iespēju, ka tuvākajā nākotnē šādas uzlīmes vairs nebūs vajadzīgas, bet par to sīkāka informācija vēl sekos. Iespējams, ka atteiksimies no šīs uzlīmes līmēšanas vējstiklā, bet pietiks ar to, ka tehniskās apskates derīgums ir reģistrēts CSDD reģistrā," viņš norādīja.

Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto CSDD cenrādi pašlaik atļauju piedalīties ceļu satiksmē piešķiršana, izsniedzot uzlīmi par transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati, izmaksā 2,85 eiro, bet pati uzlīme - 2,19 eiro.

Savukārt gadījumā, ja auto jāveic atkārtota tehniskā apskate, uzlīme izmaksā tikpat, bet atļaujas piešķiršana - 1,42 eiro.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu