Video ⟩ Rīdzinieci samulsina piespriestais sods par neierašanos liecināt kādā amizantā lietā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kāda ģimene, kurai pieder īpašums Vecmīlgrāvī, taču tajā pastāvīgi nedzīvo, pēdējā laikā iekūlusies pamatīgā jezgā saistībā ar šo dzīvokli, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Aleksandrs stāsta, ka problēmas sākušās novembrī, kad meitai zvanījuši policisti no Rīgas Ziemeļu rajona Pašvaldības policijas un vaicājuši, kāpēc viņa neierodas sniegt liecības.

Sarunas gaitā tika atklāts, ka sievietei esot liecinieces statuss četrās administratīvās lietās, par kurām viņai bijusi pirmā dzirdēšana.

Policistes teiktais ģimenei radījis neizpratni un licis uzdot neskaitāmus jautājumus – par ko tieši jāliecina un kas tā par sākto lietvedību.

Vīrietis devies uz policiju, un izrādās, ka meita iepīta visai amizantā likumpārkāpumā.

"It kā kaut kāds, kā viņi raksta, iespējams, manas meitas palīgstrādnieks vai sekretārs, es pats nesaprotu tādu jēdzienu, jo mums nav ne sekretāra, ne palīgstrādnieka, novietojis pie šiem konteineriem, kā viņi te raksta, "mazgāšanas bļodu un putekļu sūcēju". Un četros dažādos datumos: "4.; 6.; 9.; 11. jūlijā," stāsta Aleksandrs.

Aleksandrs aplūkojis fotogrāfijas, kurās redzams kāds slikti saskatāms vīrietis, paskaidrojis policistei, ka tādu nepazīst, un devies prom.

Taču pēc kāda laika viņu un meitu sagaidījis pārsteigums – par neierašanos liecināt piespriests sods.

Turklāt ne tikai viens, bet 40 eiro par katru no četrām lietām.

Aleksandrs skaidro, ka noteikti būtu gribējuši pārsūdzēt policijas lēmumu, kurš pieņemts oktobrī, taču tādas iespējas nav, jo termiņš, kurā iespējams pārsūdzēt lēmumu, jau esot pagājis.

Vīrietis neizpratnē, kādēļ policijas darbinieki nav nekavējoties sazinājušies pa telefonu, lai viņa meitu informētu, bet darījuši to ar trīs mēnešu novēlošanos. Vēstules no policijas meitas deklarētās dzīvesvietas pastkastītē tā arī neesot bijušas.

Pašvaldības policijā gan norāda – centieni sazināties bijuši vairāki.

Likumsargi atgādina, ka katram iedzīvotājam ir jābūt sasniedzamam savā deklarētajā dzīvesvietā. Ierakstītu sūtījumu nesaņemšana pastā neatbrīvo no atbildības.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu