Jēkabpils reģionālajā slimnīcā atsākta pacientu uzņemšana pilnā apjomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atklāta pārbūvētā Jēkabpils reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļa
Atklāta pārbūvētā Jēkabpils reģionālās slimnīcas Uzņemšanas nodaļa Foto: Kaspars Siliņš

Pirmdien, 16. janvārī, no plkst. 12 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā atsākta pacientu stacionēšana un tiek nodrošināta ārstniecības pakalpojumu sniegšana pilnā apmērā, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Saistībā ar plūdu draudiem slimnīcā 13. janvārī tika izsludināts ārkārtas reaģēšanas režīms (paaugstināta gatavība un reaģēšana), pamatojoties uz Civilās aizsardzības komisijas (CAK) sniegto informāciju par risku paaugstināšanos plūdu draudiem, kas potenciāli var novest pie elektroenerģijas un ūdens padeves traucējumiem.

Pacientu uzņemšana ar operatīvo medicīnisko transportu nenotika, bet tika saglabāta palīdzības sniegšana pacientiem, kas paši ieradās Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļā. 13. janvārī un 14. janvārī tika veikta pacientu pārvešana uz citiem stacionāriem - Rīgā, Madonā, Aizkrauklē, Rēzeknē un Daugavpilī.

Kopumā 13. janvārī no rīta Jēkabpils reģionālajā slimnīcā atradās 135 pacienti, bet šodien no rīta četri. 48 pacientus pārveda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, vēl daļu - slimnīca ar savu transportu.

Savukārt tie pacienti, kuru stāvoklis ļāva turpināt ārstēšanos ambulatori, tika izrakstīti no stacionāra.

Kā ziņots, pirmdien plkst. 5 ūdens līmenis Jēkabpils novērojumu stacijā bija 8,24 metri virs nulles punkta.

Augstākais ūdens līmenis - 8,92 metri - tika sasniegts sestdien ap plkst. 9, un tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981. gada pavasara plūdu rekordu.

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminās nepārtraukti, taču lēni. Iesākumā tas kritās par vienu centimetru stundā, patlaban tas samazinās par diviem centimetriem stundā. Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu