ASV nosaka sankcijas vēl 25 Baltkrievijas pilsoņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: REUTERS/Didor Sadulloev/SCANPIX

ASV nosaka sankcijas vēl 25 Baltkrievijas pilsoņiem, arī vairākiem parlamenta deputātiem, otrdien pavēstīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Lukašenko režīms turpina vērst spiedienu pret baltkrievu tautu un apspiest tās centienus pēc demokrātijas, arī ar politiski motivētu tiesas procesu pret demokrātiskās opozīcijas līderi Svjatlanu Cihanousku un citiem aktīvistiem, izvirzot viņiem nepamatotas apsūdzības," norādīja Blinkens.

Šis tiesas process ir vēl viens piemērs autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko centieniem "apspiest un iebiedēt tos, kas tiecas pēc taisnīguma, cilvēktiesību ievērošanas un tā, lai Baltkrievija pārtaptu par demokrātisku valsti", skaidroja ASV augstākais diplomāts.

Baltkrievijas parlamenta deputātu iekļaušanu sankciju sarakstā Blinkens pamatoja ar to, ka Baltkrievijā pieņemts likums, kas paredz nāvessodu par terorakta sarīkošanu.

Šo likumu Lukašenko parakstīja 2022. gada maijā.

Kopš 2020. gada falsificētajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām ASV par demokrātijas graušanu noteikušas sankcijas 322 Baltkrievijas pilsoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu