Par cigarešu kontrabandu uz apsūdzēto sola sēdīsies arī bijušie muitnieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Prokuratūra nosūtījusi Daugavpils tiesai krimināllietu pret organizētu grupu, tostarp bijušajiem muitniekiem, par cigarešu kontrabandu, informēja prokuratūra.

2023.gada 16.janvārī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu par septiņu starptautiskas organizētās grupas locekļu noziedzīgajām darbībām, kuras saistītas ar cigarešu kontrabandu lielā apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību organizētā grupa 2018.gada augustā caur "Pāternieku" muitas kontroles punktu kontrabandas veidā Latvijā ieveda 10 000 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Apsūdzēto personu īstenoto darbību rezultātā valstij nodarīts materiālais zaudējums 1 507 274 eiro. Turklāt starp organizētās grupas dalībniekiem bija arī trīs Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, no kurām divas pēc notikušā tika atbrīvotas no amata VID.

Visi organizētās grupas dalībnieki saukti pie kriminālatbildības par organizētā grupā izdarītu kontrabandu lielā apmērā, par ko sankcija paredz sodu - brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

Savukārt VID Muitas pārvaldes amatpersonas papildus sauktas pie kriminālatbildības par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, mantkārīgā nolūkā, kas izraisījis smagas sekas.

Par šāda nozieguma izdarīšanu paredzēta brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu