VIDEO ⟩ Krievijas propagandas kanāli tomēr nonāk tautās; Latvijā uzdarbojas nelegālie tirgoņi (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Sociālajā tīklā "Facebook" un saziņas lietotnē "Telegram" kāda persona piedāvā iegādāties nelegālu televīzijas pakalpojumu, kurā ietverti arī aizliegtie Krievijas propagandas kanāli, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Persona pati apgalvo, ka ir no Latvijas. Klienti nelegālajam pakalpojumam ir visās Baltijas valstīs, tomēr galvenokārt Latvijā.

Nelegālo pakalpojumu interneta darbonis piedāvā kā IP televīziju.

"Tas ir viens no visbiežākajiem formātiem, ko lietojot iedzīvotāji nelegāli patērē televīzijas kanālus, tai skaitā Latvijā aizliegtos," norādīja Ieva Kalderauska, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle.

Pērn martā stājās spēkā Aizsargāta pakalpojuma likuma 7. panta grozījumi, kas paredz, ka par nelegālas sistēmas izmantošanu nes atbildību ne tikai tās izplatītāji, bet arī skatītāji.

Par šādu pārkāpumu fiziskai personai var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 700 eiro.

Savukārt nelegālā pakalpojuma sniedzējam par aizliegtu uzņēmējdarbību, izplatot televīzijas programmas, kas nav iekļautas retranslējamo programmu sarakstā, draud kriminālatbildība, un likumpārkāpējs var attapties aiz restēm uz vairākiem gadiem, brīdināja Kalderauska.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu