Video ⟩ Valsts nodeva par ciršanas apliecinājumu pieaugusi 17 reizes (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Mežs ziemā.
Mežs ziemā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai drīkstētu cirst savā privātajā mežā malku, meža īpašniekiem ir jāsaņem no Valsts meža dienesta ciršanas apliecinājums. Ministru kabineta (MK) kabineta noteikumi paredz, ka ciršanas apliecinājuma cena pieaugusi no četriem eiro uz 70 eiro, vēsta "4. studija".

"Jau 20 gadus šis pakalpojums maksāja 4 eiro, bet šogad tas palielināts uz 70 eiro, kas ir apmēram 1700% sadārdzinājums! Te pat "Latvenergo" un "Sadales tīkla" izcenojumi vienkārši nobāl," raksta skatītājs Gundars.

Valsts nodeva par ciršanas apliecinājuma saņemšanu neesot mainīta kopš 2007. gada. Ilgus gadus Valsts meža dienests ir gatavojies paaugstināt maksu – beidzot tas ir izdarīts. Lai nedaudz kompensētu šīs nodevas cenu kāpumu, Meža dienests mežu īpašniekiem piedāvā citu pakalpojumu bez maksas.

"No pagājušā gada sākuma mēs jau izstrādātajai datu bāzei, kam pietrūka finansējuma un kura bija par abonēšanas maksu, – mēs atteicāmies no abonēšanas maksas un palaidām datu bāzi, kur visu šo var izdarīt bez maksas," skaidroja Valsts meža dienesta (VMD) Meža resursu pārvaldības departamenta direktora vietnieks Normunds Knēts.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu